Kasvatustyö
 

Kasvatamme koiria harrastuspohjalta. Koirat ovat meille perheenjäseniä ja kaikki pentueemme ovat sellaisia, joista olemme valmiit ottamaan koiran myös itsellemme. Olemme myös kiinnostuneita siitä minne koiramme ovat menossa, joten haastattelemme pentujen ostajaehdokkaat ennen myyntiä, hyvässä hengessä ja koiran parhaaksi. 

Koiraharrastuksista lähinnä sydäntämme ovat metsästykselliset lajit eli noutajien metsästyskokeet (NOME), metsästyskoirien jäljestämiskokeet (MEJÄ)
sekä tietysti käytännön metsästys, lähinnä linnustus. 

Tavoitteemme on kasvattaa yhteiskuntakelpoisia harrastuskoiria, joilla on hyvä työmotivaatio. Koiramme ovat luonteeltaan perheenjäseniä, jotka sopivat asumaan ihmisten kodissa, myös kaupungissa, yhdessä lasten ja muiden eläinten kanssa. Koppi pihalla ei ole niiden koti. Koiramme eivät ole ylivilkkaita, mutta myös työt kiinnostavat. Ne ovat aina valmiita lähtemään ja haluavat olla toiminnassa mukana. 

 

Sileäkarvainen noutaja on käyttörotu, mutta koirillamme on rotunsa mukainen ulkonäkö ja erityistä huomiota kiinnitämme koiriemme hyvään terveyteen, rakenteeseen, kuten raajojen asentoon ja terveeseen liikkumiseen. 

Kasvatamme muutaman pentueen vuodessa, joten meillä on aikaa kasvateillemme. Meiltä saa ja uskaltaa kysyä ja me haluamme auttaa ja neuvoa sekä ongelmissa, että harrastuksissa. Haluamme olla kasvattiemme koko elinajan tukena niin koirille kuin heidän omistajilleen.

Koiramme syntyvät ja kehittyvät kodissamme, eivät kenneltiloissa. Ne tottuvat ihmisiin ja kodin ääniin alusta alkaen. Luovutettaessa ne ovat jo kaikenlaista kokeneita ja niillä on hyvät valmiudet kehittyä uusien omistajiensa harrastuskavereiksi ja perheenjäseniksi. 

Kennelimme nimi on Majakkasaaren. Nimi on saatu vuonna 1999. Kasvatustyö on lähinnä Minnan vastuulla. Toimimme Sepon kotitilalla Kaarinassa, jossa koirille on runsaasti tilaa. Aidattu koirapuistomme on hehtaarien laajuinen ja meillä on kotona myös paljon omia koiria. 

Minna on käynyt Suomen Kennelliiton kasvattajakurssit ja perehtynyt koiran jalostuksen perusteisiin. Minna ymmärtää genetiikkaa, valitsee tarkasti koirien partnerit ja ymmärtää, mitkä asiat vaikuttavat mihinkin. Myös juridiikka, kasvattajan vastuu ja ostajan oikeudet ovat tuttuja asioita. 

 

Minna ja Seppo
   

Kotimme Kaarinassa

Asumme Sepon vanhalla kotitilalla, maalla omakotitalossa, Kaarinan kaupungissa, Turun itäpuolella. Harrastamme paljon koiriemme kanssa, käymme mm. metsästyskokeissa ja näyttelyissä. Omaa tilaa on riittävästi metsästyksellisiin harrastuksiin ja myös kasvattien ja näiden uusien omistajien treeneihin. Meillä on myös lampaita ja naapurissa on ratsastustalli, joten koiramme ovat tottuneet muihin eläimiin. 

Majakkasaari 

Vapaa-aikaamme vietämme myös merellä ja tukikohtasaarillamme keskellä Kihtiä ja "ei mitään", Varsinais-Suomessa sijaitsevan Kustavin kunnan ja Ahvenanmaan rajalla. Saaristo on jo näin ulkona hyvin kallioista, kasvillisuus niukkaa, merivesi aina kylmää ja lähes koko ajan tuulee, mutta ilma on raikasta, vedet kirkkaita ja maailmanmeno on kaikin puolin rauhallista ja rentouttavaa. Usein ohjelmaan kuuluu myös kalastusta ja syksyisin merilintumetsästystä muun rentoutumisen ohessa.

 
 

Minna Latva, syntynyt 1964 Liedossa.

Minna opiskelee Turun Ammattikorkeakoulussa tuotantotaloutta. Harrastuksina sileäkarvaiset noutajat sekä kaikenlainen eläinten kanssa puuhastelu, koiriin liittyvä ja varsinkin omien kasvattien kanssa tekeminen, kokeissa (NOME, VEPE ja MEJÄ) sekä näyttelyissä käynti, lampaiden hoito ja kasvatus sekä osallistuminen metsästykseen. Minna toimii myös Kaarinan Ratsastajat Ry:n puheenjohtajana.

Ystävän, joka eräästä pennun ostajasta on tullut, luonnekuvaus Minnasta: 

"Minna on todellinen koirantuntija. Hän tietää ja ottaa selvää. Jos haluat tietää jotakin koirista, kysy Minnalta, hän auttaa aina. Minna puhuu kaikista koiristaan edelleen kuin omista lapsistaan.  Minna on ihan omaa luokkaansa. Hän haluaa todella olla mukana koiran elämässä, kyselee kuulumisia ja pitää yhteyttä, jos koiran uusi omistaja vain niin haluaa."

 

 

Seppo Kurki, syntynyt Kaarinassa 1957.

Harrastuksina kaikenlainen rakentaminen ja korjaaminen, veneily, kalastus ja syksyisin metsästys, sekä koirien kanssa puuhastelu. Työkseenkin Seppo rakentaa ja korjaa kaikkea mahdollista toimien yksityisyrittäjänä.

Minnan luonnekuvaus Seposta: 

"Seppo on aikaansaava ja tekee mitä haluaa. Hän on tekijä ja teknisten ongelmien ratkaisija. Erityisesti Seppoa kiinnostavat ongelmat, joita muut eivät ole onnistuneet ratkaisemaan. Seppo tekee jatkuvasti jotakin ja rajat eivät tule vastaan."